Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi krémes recept

Házi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg puha margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • csipet só

    Krém:

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 12 dl tej
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 dl tejszín

    Teteje:

    • 5 dl habtejszín
    • porcukor

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és apránként a tejfölt. Puha, nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.

    Mindkét tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy nagy tepsi méretére. Ráfektetjük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 200 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a forró pudingba. A tejszínt szintén keményre verjük, és ezt is belekeverjük.

    Összeállítás:

    Az egyik lapra rákenjük a krémet. Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos krémre. A másik lapot ráhelyezzük a hab tetejére. Hideg helyen hagyjuk pihenni pár órát, majd felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Ha magunk készítjük a tésztát, nem kell a tetejét előre felkockázni mert finom gyenge lesz a tészta és könnyen lehet szelni. Aki szereti, ha édesebb, még tehet hozzá cukrot. Tejszínt se fontos a krémre tenni, mert anélkül is finom lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá