Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Teteje:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és apránként a tejfölt. Puha, nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy nagy tepsi méretére. Ráfektetjük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 200 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.
A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a forró pudingba. A tejszínt szintén keményre verjük, és ezt is belekeverjük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet. Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos krémre. A másik lapot ráhelyezzük a hab tetejére. Hideg helyen hagyjuk pihenni pár órát, majd felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Ha magunk készítjük a tésztát, nem kell a tetejét előre felkockázni mert finom gyenge lesz a tészta és könnyen lehet szelni. Aki szereti, ha édesebb, még tehet hozzá cukrot. Tejszínt se fontos a krémre tenni, mert anélkül is finom lesz.