Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szódabikarbónás zsemlék recept

Szódabikarbónás zsemlék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen is)
    • 1 kis doboz tejföl, vagy natúr joghurt
    • 2-2,5 tk só
    • 1,5 mk szódabikarbóna
    • 3 ek olaj vagy vaj
    • magok ízlés szerint: lenmag, szezámmag, kölesmag, napraforgómag
    • kb. 3,5 dl langyos víz

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót,a szódabikarbónát,majd minden hozzávalót belekeverünk. A vizet óvatosan adagoljuk. Lágyabb tésztát gyúrunk, ha picikét még ragadhat a kézhez.

    Pihentetés nélkül 9 zsömlét formázunk belőle, tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, és megszórjuk szezámmaggal.Azonnal lehet sütni, 200 fokon kb. 18 – 20 perc alatt készülnek el. Sütőnként változhat az érték.

    Ha kisültek, tegyük rácsra őket és vízzel ismét spricceljük le.

    Ebbe most került rozsliszt, hajdina liszt, tönköly liszt és sima búzaliszt is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá