Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puffancs recept

Puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze víz
    • 2 evőkanál vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 és 1/4 csésze liszt
    • 1/4 csésze cukor
    • 1 teáskanál só
    • 1/2 csomag friss élesztő

    Elkészítése:

    Nem szöszöltem, mindent belevágtam anyukám kenyérsütőjébe, dagasztó programon elkészítettem a tésztát, majd még kelés előtt a nyújtólapra borítottam, melyet természetesen megliszteztem. A tetejét is liszttel szórtam, tiszta konyharuhával lefedve, kb másfél órán át kelesztettem.

    Kelesztés után 4 részre egyforma részre kell osztani, formázni, majd újabb (minimum) 30 perc pihenő következik a konyharuha alatt. 180-190 fokosra kell előmelegíteni a sütőt. Felvert tojás sárgájával vékonyan megkentem a zsemlék tetejét. Aranybarnára sütöttem.

    Évekig kerestem a tökéletes hamburgerzsemle receptjét, feladtam, maradtam a puffancsnál.

    Ez a puffancs recept nem a szokásos, inkább kalácshoz hasonlító ízvilággal rendelkezik, kevésbé édes.

    Hihetetlen méretű puffancsokat lehet varázsolni, ha türelmesek és ügyesek vagyunk.

    A formázáshoz két kezem használom, miközben az óramutató járásával ellentétes irányban forgatom két tenyerem közt a bucit, az alsó részét mindig a buci alja felé terelem a kezemmel. Így kaphatunk szinte tökéletes golyót, melyet végül picit ellapíthatunk.

    Ha nincs “CUP” mérőedényed:

    1 cup víz=kb 240 ml
    1 cup liszt=120 g
    1 cup kristálycukor=200 g
    1 cup porcukor=110 g
    1 cup barnacukor=220 g

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá