Hozzávalók:
Elkészítése:
Nem szöszöltem, mindent belevágtam anyukám kenyérsütőjébe, dagasztó programon elkészítettem a tésztát, majd még kelés előtt a nyújtólapra borítottam, melyet természetesen megliszteztem. A tetejét is liszttel szórtam, tiszta konyharuhával lefedve, kb másfél órán át kelesztettem.
Kelesztés után 4 részre egyforma részre kell osztani, formázni, majd újabb (minimum) 30 perc pihenő következik a konyharuha alatt. 180-190 fokosra kell előmelegíteni a sütőt. Felvert tojás sárgájával vékonyan megkentem a zsemlék tetejét. Aranybarnára sütöttem.
Évekig kerestem a tökéletes hamburgerzsemle receptjét, feladtam, maradtam a puffancsnál.
Ez a puffancs recept nem a szokásos, inkább kalácshoz hasonlító ízvilággal rendelkezik, kevésbé édes.
Hihetetlen méretű puffancsokat lehet varázsolni, ha türelmesek és ügyesek vagyunk.
A formázáshoz két kezem használom, miközben az óramutató járásával ellentétes irányban forgatom két tenyerem közt a bucit, az alsó részét mindig a buci alja felé terelem a kezemmel. Így kaphatunk szinte tökéletes golyót, melyet végül picit ellapíthatunk.
Ha nincs “CUP” mérőedényed:
1 cup víz=kb 240 ml
1 cup liszt=120 g
1 cup kristálycukor=200 g
1 cup porcukor=110 g
1 cup barnacukor=220 g