Joghurtos zsemle – Panini allo yogurt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 200 g rétes liszt
- 100 g finom liszt
- 5 g friss élesztő
- 30 g natúr joghurt
- 8 g só
- 10 g cukor
- közel 150-170 ml langyos víz
- olíva olaj a lekenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízzel és cukorral. A liszteket összeszitáljuk, összekeverjük a sóval és hozzáadjuk a joghurtot, az élesztős vizet, a maradék cukrot és a maradék vizet. Körülbelül 10 perc alatt összedolgozzuk, ragacsos tésztát kapunk így mindig csak egy kicsit lisztezzük.
1 órán át kelesztjük meleg helyen, majd körülbelül 40g-os zsemléket formázunk belőle lisztes kézzel. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd letakarva még 1 órán át kelesztjük. Lekenjük olíva olajjal és előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Vizet tegyünk alá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.