Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hot-Dog buci recept

Hot-Dog buci
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sima liszt
    • 7,5 dkg budafoki élesztő
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 teáskanál só
    • csipet kristálycukor
    • meleg víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Kézi dagasztásnál egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet k.cukrot és felöntjük egy kevés meleg vízzel.

    Pár perc múlva mikor feljött az élesztő, beleöntjük az étolajat és összedolgozzuk az anyagokat. Ha kell, a vizet pótoljuk és szép simára, kissé lágyra, de gyúrhatóra dagasszuk a tésztát.

    Meleg helyen letakarva legalább 1 órát pihentessük, kelesszük.

    A tálból kivéve egy lisztezett deszkán kicsit meglapítjuk, késsel 16-18 egyenlő részre vágjuk, hosszúkás hot-dog formára hajtogatjuk, hengereljük és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

    Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmal és sóval, díszítésként vékonyan bevagdossuk és 15 percet hagyjuk pihenni.

    180 fokon kb. 15-20 perc alatt (alsó-felső) szép aranybarnára sütjük.

    Miután kihűlt, hosszában felvágjuk és ízlés szerint virslivel, sütőkolbásszal, felvágottal, Sonka-sajttal.. bármivel amit szeretünk, megtöltjük. Most én bécsi szelettel és csalamádéval szervíroztam.

    Tipp:

    Ezt a tésztát szoktam összedobni amikor lángost ennénk, annak is nagyon kiváló és finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá