Hot-Dog buci

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sima liszt
  • 7,5 dkg budafoki élesztő
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • csipet kristálycukor
  • meleg víz
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag

Elkészítése:

Kézi dagasztásnál egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet k.cukrot és felöntjük egy kevés meleg vízzel.

Pár perc múlva mikor feljött az élesztő, beleöntjük az étolajat és összedolgozzuk az anyagokat. Ha kell, a vizet pótoljuk és szép simára, kissé lágyra, de gyúrhatóra dagasszuk a tésztát.

Meleg helyen letakarva legalább 1 órát pihentessük, kelesszük.

A tálból kivéve egy lisztezett deszkán kicsit meglapítjuk, késsel 16-18 egyenlő részre vágjuk, hosszúkás hot-dog formára hajtogatjuk, hengereljük és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmal és sóval, díszítésként vékonyan bevagdossuk és 15 percet hagyjuk pihenni.

180 fokon kb. 15-20 perc alatt (alsó-felső) szép aranybarnára sütjük.

Miután kihűlt, hosszában felvágjuk és ízlés szerint virslivel, sütőkolbásszal, felvágottal, Sonka-sajttal.. bármivel amit szeretünk, megtöltjük. Most én bécsi szelettel és csalamádéval szervíroztam.

Tipp:

Ezt a tésztát szoktam összedobni amikor lángost ennénk, annak is nagyon kiváló és finom!