Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós kenyér recept

Foszlós kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 dl langyos tej
    • 2 ek cukor
    • 1 tk só
    • 40 g olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g joghurt
    • 60 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    2 dl langyos tejben elkeverünk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztbe kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sót. Amint az élesztő menekülni akar a bögréből, beleborítjuk a lisztes egyvelegbe, és addig gyúrjuk a tésztát, míg szép, sima és rugalmas nem lesz.

    A kelesztést egy lapos tepsin végezzük, sütőpapíron. 1 óra elteltével a kenyérre vágjunk 4 csíkot, majd kelesszük még további fél órát. A sütőben először 1-es-2-es fokozaton sütjük, hogy kelhessen még, azután 200°C-on még kb. 50 percig sütjük.

    Konkrétan egy kis cipó lett belőle, kicsit kalács jellegű, istenien foszlós, puha, és a héja ropog.

    Tipp:

    Én a gyúrás részét régebben kézzel végeztem, de a munkafolyamat a felére csökkenthető kenyérdagasztó géppel, ma már én is  azt használom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá