Hozzávalók:
Elkészítése:
2 dl langyos tejben elkeverünk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztbe kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sót. Amint az élesztő menekülni akar a bögréből, beleborítjuk a lisztes egyvelegbe, és addig gyúrjuk a tésztát, míg szép, sima és rugalmas nem lesz.
A kelesztést egy lapos tepsin végezzük, sütőpapíron. 1 óra elteltével a kenyérre vágjunk 4 csíkot, majd kelesszük még további fél órát. A sütőben először 1-es-2-es fokozaton sütjük, hogy kelhessen még, azután 200°C-on még kb. 50 percig sütjük.
Konkrétan egy kis cipó lett belőle, kicsit kalács jellegű, istenien foszlós, puha, és a héja ropog.
Én a gyúrás részét régebben kézzel végeztem, de a munkafolyamat a felére csökkenthető kenyérdagasztó géppel, ma már én is azt használom.