Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsókos csokis kalács recept

Habcsókos csokis kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • pici só
    • 2 ek porcukor
    • 2,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek kristálycukor
    • 15 dkg csokoládé
    • 1 narancs reszelt héja

    Elkészítése:
    Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
    a lisztet átszitáljuk,majd hozzá adjuk a tojássárgákat,az olvasztott vajat,sót,majd a megkelt élesztőt és a többi tejjel megdagasztjuk,jól kidolgozzuk.
    Keverőtálba tettem,fedelét ráhelyeztem és duplájára kelesztettem.
    A tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes kemény habbá vertem.
    A megkelt tésztát 3 részre vágtam.
    Téglalap alakúra kisodortam,a cukorhab 1/3 részével lekentem,reszelt csokival megszórtam,majd narancshéjjal.
    Feltekertem,mint a bejglit.
    Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első bejgli rudat ketté vágtam.
    Egyenként mind kettő rudacskát hosszában ketté vágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem,mint a csigát,köré a másikat.
    A másik 2 tésztánál is így jártam el,kisodortam,cukorhab,csokireszelék,narancsreszelék és feltekertem,mint a bejglit.
    hosszában az aljáig bevágtam és az egész rudat köré tekertem.
    A 3. rudat meg utána.
    Fél órát kelesztettem melegen és 180 fokos sütőben megsütöttem.
    Nagyon finom lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá