Habcsókos csokis kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • pici só
  • 2 ek porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
a lisztet átszitáljuk,majd hozzá adjuk a tojássárgákat,az olvasztott vajat,sót,majd a megkelt élesztőt és a többi tejjel megdagasztjuk,jól kidolgozzuk.
Keverőtálba tettem,fedelét ráhelyeztem és duplájára kelesztettem.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes kemény habbá vertem.
A megkelt tésztát 3 részre vágtam.
Téglalap alakúra kisodortam,a cukorhab 1/3 részével lekentem,reszelt csokival megszórtam,majd narancshéjjal.
Feltekertem,mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első bejgli rudat ketté vágtam.
Egyenként mind kettő rudacskát hosszában ketté vágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem,mint a csigát,köré a másikat.
A másik 2 tésztánál is így jártam el,kisodortam,cukorhab,csokireszelék,narancsreszelék és feltekertem,mint a bejglit.
hosszában az aljáig bevágtam és az egész rudat köré tekertem.
A 3. rudat meg utána.
Fél órát kelesztettem melegen és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.