Gyors, omlós pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 /2 kk szódabikarbóna
- 15 dkg zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 gramm tejföl
- só ízlés szerint (kb 1 tk)
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A 2 db tojást felverjük.
A zsírral összemorzsoljuk a lisztes keveréket, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felvert tojás 2/3 részét.
Jól összedolgozzuk, cipó formára alakítjuk, majd másfél cm vastagra kinyújtjuk.
A megmaradt tojással lekenjük,bevagdossuk átlósan és szezámmaggal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









