Gyors, omlós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 /2 kk szódabikarbóna
- 15 dkg zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 gramm tejföl
- só ízlés szerint (kb 1 tk)
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A 2 db tojást felverjük.
A zsírral összemorzsoljuk a lisztes keveréket, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felvert tojás 2/3 részét.
Jól összedolgozzuk, cipó formára alakítjuk, majd másfél cm vastagra kinyújtjuk.
A megmaradt tojással lekenjük,bevagdossuk átlósan és szezámmaggal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »