Grízes mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 3 ek tej
- 1 citrom héja és leve
- 45 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 3 dl tej
- 3 ek gríz
- baracklekvár
Elkészítése:
A tésztához szükséges alapanyagokat felolvasztjuk, majd kihűtjük, és elkeverünk benne egy egész tojást. Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát, és tésztává gyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni.
Ezután 4 felé vesszük a tésztát, bucit formálunk belőlük, és tepsi méretűre nyújtjuk őket. Mindegyik lapot egyesével, zsírozott tepsi tetején sütjük.
A grízt felfőzzük a tejben, majd hagyjuk, hogy kihűljön teljesen. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, és kisebb adagokban a grízhez keverjük, hogy egyenletes krémet kapjunk. A végén egy citrom héját lereszeljük, és a levével együtt a krémhez adjuk.
A sütemény összeállításának sorrendje:
Tészta – Krém – Tészta – Baracklekvár – Tészta – Krém – Tészta
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süti másnap az igazi, mert addigra megpuhul teljesen a tészta is, a citromos íz pedig addigra lesz tökéletes.
Tipp:
Zsírt nem csak azért használok, hogy autentikus legyen a recept, hanem mert zsírral készítve a tészta össze sem hasonlítható a margarinnal készült társaival.
A grízes mézes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »