Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tésztához szükséges alapanyagokat felolvasztjuk, majd kihűtjük, és elkeverünk benne egy egész tojást. Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát, és tésztává gyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni.
Ezután 4 felé vesszük a tésztát, bucit formálunk belőlük, és tepsi méretűre nyújtjuk őket. Mindegyik lapot egyesével, zsírozott tepsi tetején sütjük.
A grízt felfőzzük a tejben, majd hagyjuk, hogy kihűljön teljesen. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, és kisebb adagokban a grízhez keverjük, hogy egyenletes krémet kapjunk. A végén egy citrom héját lereszeljük, és a levével együtt a krémhez adjuk.
A sütemény összeállításának sorrendje:
Tészta – Krém – Tészta – Baracklekvár – Tészta – Krém – Tészta
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süti másnap az igazi, mert addigra megpuhul teljesen a tészta is, a citromos íz pedig addigra lesz tökéletes.
Zsírt nem csak azért használok, hogy autentikus legyen a recept, hanem mert zsírral készítve a tészta össze sem hasonlítható a margarinnal készült társaival.