Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Graham cipócskák recept

Graham cipócskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg Graham liszt
    • 1 csapott ek só
    • 2 dl tej (+3 ek ha szükséges)
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 ek olaj
    • 2,5 dkg olvasztott margarin
    • 2 ek tej lekenni
    • 1 kk lenmag és 1 kk szezámmag a tetejére

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.

    A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, az olvasztott margarint és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adunk még hozzá egy kevés tejet. (Nekem még 3 evőkanállal kívánt.)

    Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.

    A tésztát 7 egyforma nagyságú részre osztjuk, ezekből előbb gombócokat, majd cipócskákat formázunk.

    Sütőpapíros tepsibe fektetve, egymás között helyet hagyva, letakarva legalább 35-40 percet kelesztjük. A tetejüket bevágjuk, de ez el is maradhat.

    Lekenjük tejjel, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.

    Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    Uzsonnára készültek ezek a puha finomságok.
    A méretük számunka pont ideális, nem túl nagyok és nem is túl kicsik. Olyan közepesek. Remek szendvics alap. Érdemes kipróbálni ;-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá