Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gőzgombóc recept

Gőzgombóc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3,5 dl langyos tej
    • 70 dkg liszt (kb)
    • 1/2 csomag élesztő (2,5 dkg)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl olaj
    • 1 kanál cukor
    • 1 kávéskanál só

    Töltelék:

    • (házi) lekvár

    Tetejére:

    • olvasztott margarin
    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen mintsem lágy. Kelesztés után elnyújtjuk 1 cm vastagra és kb 6-8 db négyzetre felvágjuk, ezekbe ne folyós lekvárt tegyünk és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, és így elkerülhetjük hogy összeragadjanak. Kelesztés nélkül kezdhetjük a főzését gőzben.
    Erre többféle módszer létezik, a legjobb ha van pároló edényünk. Nekem nincs ezért én úgy oldom meg, hogy egy magas lábasba pont beleilleszkedik a mikróm grillezőrácsa amire tiszta konyharuhát erősítek és ezen gőzölöm a gombócokat, természetesen fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntök hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel hanem annak gőzében párolódjon. Gőzölési idő kb 20 perc.
    A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá