Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen mintsem lágy. Kelesztés után elnyújtjuk 1 cm vastagra és kb 6-8 db négyzetre felvágjuk, ezekbe ne folyós lekvárt tegyünk és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, és így elkerülhetjük hogy összeragadjanak. Kelesztés nélkül kezdhetjük a főzését gőzben.
Erre többféle módszer létezik, a legjobb ha van pároló edényünk. Nekem nincs ezért én úgy oldom meg, hogy egy magas lábasba pont beleilleszkedik a mikróm grillezőrácsa amire tiszta konyharuhát erősítek és ezen gőzölöm a gombócokat, természetesen fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntök hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel hanem annak gőzében párolódjon. Gőzölési idő kb 20 perc.
A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.