Lekváros gombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók: 20-30 gombóchoz
- 1 kg pucolt krumpli
- 20-30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,olaj
- sütés álló lekvár,dzsem
- zsemlemorzsa
- cukor
Elkészítése:
A megpucolt krumplit sós vízbe megfőzzük krumplinyomóval át törjük kicsit hadjuk hűlni.
Bele tesszük a tojást 2 evőkanál olajat kicsi sót és a lisztet és összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kb 5×5 kockákat készítünk késsel és a dzsemet kb teáskanálnyi adagokat helyezünk a tészták közepébe széleiket össze hajtjuk majd gombócokat formálunk belőle.
Sós vízben kifőzzük amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére onnantól kb 3-5 perc és kész.
Lábosba olajat öntünk és feltesszük melegedni és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát egy kis cukorral utána bele forgatjuk a gombócokat porcukorral megszórjuk a tányéron.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.