Lekváros gombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók: 20-30 gombóchoz

  • 1 kg pucolt krumpli
  • 20-30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • só,olaj
  • sütés álló lekvár,dzsem
  • zsemlemorzsa
  • cukor

Elkészítése:

A megpucolt krumplit sós vízbe megfőzzük krumplinyomóval át törjük kicsit hadjuk hűlni.

Bele tesszük a tojást 2 evőkanál olajat kicsi sót és a lisztet és összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kb 5×5 kockákat készítünk késsel és a dzsemet kb teáskanálnyi adagokat helyezünk a tészták közepébe széleiket össze hajtjuk majd gombócokat formálunk belőle.

Sós vízben kifőzzük amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére onnantól kb 3-5 perc és kész.

Lábosba olajat öntünk és feltesszük melegedni és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát egy kis cukorral utána bele forgatjuk a gombócokat porcukorral megszórjuk a tányéron.