Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres gombóc recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál olaj
    • 50 dkg nagyobb szemű eper
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • fahéjas porcukor, só

    Elkészitése:
    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az olajat a tojást és a liszttel összegyúrjuk. A tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, mindegyikre egy szem félbevágott epret teszünk, melynek a közepébe kevés fahéjas porcukrot szórunk. A tésztanégyzetek sarkait összenyomjuk, és gombóccá formázzuk. Lobogó forró vízben kb. 5-10 percig főzzük, leszűrjük és olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
    Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá