Epres gombóc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 50 dkg nagyobb szemű eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • fahéjas porcukor, só

Elkészitése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az olajat a tojást és a liszttel összegyúrjuk. A tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, mindegyikre egy szem félbevágott epret teszünk, melynek a közepébe kevés fahéjas porcukrot szórunk. A tésztanégyzetek sarkait összenyomjuk, és gombóccá formázzuk. Lobogó forró vízben kb. 5-10 percig főzzük, leszűrjük és olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat mindenkinek!