Aranygaluska recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 10-15 dkg cukor
- 1/2 dkg só
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fahéj
- dió
- olaj
Sódohoz:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajjal elmorzsoljuk az átszitált lisztet, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Nem nyújtjuk a tésztát, hanem kézzel húzzuk téglalap alakúra. Négyzeteket vágunk belőle amiket gombóccá formálunk. Vajazott-lisztezett tepsibe tesszük,úgy hogy előtte olajba és dióba forgatjuk.A tepsiben én szoktam még pihentetni 10-15 percet. Ezután meghintem a kristálycukros fahéjjal és aranybarnára sütöm 30-40 perc alatt kb 180 fokon 5-ös fokozat.
A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. Ezzel és csokiöntettel tálaljuk a kész galuskákat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.