Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg vaj
    • 10-15 dkg cukor
    • 1/2 dkg só
    • 3 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fahéj
    • dió
    • olaj

    Sódohoz:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajjal elmorzsoljuk az átszitált lisztet, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Nem nyújtjuk a tésztát, hanem kézzel húzzuk téglalap alakúra. Négyzeteket vágunk belőle amiket gombóccá formálunk. Vajazott-lisztezett tepsibe tesszük,úgy hogy előtte olajba és dióba forgatjuk.A tepsiben én szoktam még pihentetni 10-15 percet. Ezután meghintem a kristálycukros fahéjjal és aranybarnára sütöm 30-40 perc alatt kb 180 fokon 5-ös fokozat.
    A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. Ezzel és csokiöntettel tálaljuk a kész galuskákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá