Aranygaluska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aranygaluska

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 10-15 dkg cukor
  • 1/2 dkg só
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • fahéj
  • dió
  • olaj

Sódohoz:

  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajjal elmorzsoljuk az átszitált lisztet, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Nem nyújtjuk a tésztát, hanem kézzel húzzuk téglalap alakúra. Négyzeteket vágunk belőle amiket gombóccá formálunk. Vajazott-lisztezett tepsibe tesszük,úgy hogy előtte olajba és dióba forgatjuk.A tepsiben én szoktam még pihentetni 10-15 percet. Ezután meghintem a kristálycukros fahéjjal és aranybarnára sütöm 30-40 perc alatt kb 180 fokon 5-ös fokozat.
A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. Ezzel és csokiöntettel tálaljuk a kész galuskákat.