Fügés morzsasüti recept

Hozzávalók:
- 240 g finomliszt
- 400 g barna cukor
- 240 g puha margarin
- 10 db nagyobb füge
Elkészítése:
A liszet a cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a puha margarinnal.
A fügéket megmossuk, áttöröljük, tetejüket levágjuk, majd elnegyedeljük.
A tészta felét egy 25 cm-es sütőtálba morzsoljuk, elegyengetjük rajta a fügét, pici cukorral meghintjük, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Tipp:
Szeletelés előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd egy gombóc vanília fagyival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »