Fügés morzsasüti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 240 g finomliszt
- 400 g barna cukor
- 240 g puha margarin
- 10 db nagyobb füge
Elkészítése:
A liszet a cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a puha margarinnal.
A fügéket megmossuk, áttöröljük, tetejüket levágjuk, majd elnegyedeljük.
A tészta felét egy 25 cm-es sütőtálba morzsoljuk, elegyengetjük rajta a fügét, pici cukorral meghintjük, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Tipp:
Szeletelés előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd egy gombóc vanília fagyival tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.