Fügés-csokis bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 kg liszt
- 1 instant élesztő
- 10 dkg sütőmargarin
- 3 ek kristálycukor
- 1 kk só
- 3 ek joghurt
- 1,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 7-8 db érett füge
- 1 tábla tibi tejcsoki (15 kockás)
Lekenéshez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fügeszeletek
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.
Letakarva pihentetjük 20-25 percet.
Lisztezett felületen kb. 8-10mm vastagra kinyújtjuk és 8cm széles, 12cm hosszú téglalapokra vágjuk és a széleit a felvert tojással megkenjük.
A fügéket hosszában kettévágjuk, a tejcsokit kockáira feltörjük és minden tésztalapra ráteszünk egy fél fügét egy kis kocka csokit.
Összehajtjuk a megtöltött tésztát, széleit is összecsípjük és az így kapott buktákat egy sütőpapírral bélelt lemezre egymás mellé tesszük.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, díszítjük fügekarikákkal és előmelegített sütőbe téve 200 fokot kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Kihűlés után fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »