Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés-csokis bukta recept

Fügés-csokis bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg liszt
    • 1 instant élesztő
    • 10 dkg sütőmargarin
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 kk só
    • 3 ek joghurt
    • 1,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 7-8 db érett füge
    • 1 tábla tibi tejcsoki (15 kockás)

    Lekenéshez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fügeszeletek

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.

    Letakarva pihentetjük 20-25 percet.

    Lisztezett felületen kb. 8-10mm vastagra kinyújtjuk és 8cm széles, 12cm hosszú téglalapokra vágjuk és a széleit a felvert tojással megkenjük.

    A fügéket hosszában kettévágjuk, a tejcsokit kockáira feltörjük és minden tésztalapra ráteszünk egy fél fügét egy kis kocka csokit.

    Összehajtjuk a megtöltött tésztát, széleit is összecsípjük és az így kapott buktákat egy sütőpapírral bélelt lemezre egymás mellé tesszük.

    A tetejüket megkenjük felvert tojással, díszítjük fügekarikákkal és előmelegített sütőbe téve 200 fokot kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

    Még forrón meghintjük porcukorral.

    Kihűlés után fogyasztható.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá