Fügés-csokis bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,2 kg liszt
- 1 instant élesztő
- 10 dkg sütőmargarin
- 3 ek kristálycukor
- 1 kk só
- 3 ek joghurt
- 1,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 7-8 db érett füge
- 1 tábla tibi tejcsoki (15 kockás)
Lekenéshez:
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fügeszeletek
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.
Letakarva pihentetjük 20-25 percet.
Lisztezett felületen kb. 8-10mm vastagra kinyújtjuk és 8cm széles, 12cm hosszú téglalapokra vágjuk és a széleit a felvert tojással megkenjük.
A fügéket hosszában kettévágjuk, a tejcsokit kockáira feltörjük és minden tésztalapra ráteszünk egy fél fügét egy kis kocka csokit.
Összehajtjuk a megtöltött tésztát, széleit is összecsípjük és az így kapott buktákat egy sütőpapírral bélelt lemezre egymás mellé tesszük.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, díszítjük fügekarikákkal és előmelegített sütőbe téve 200 fokot kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Kihűlés után fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!