Fügés-csokis bukta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,2 kg liszt
  • 1 instant élesztő
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 kk só
  • 3 ek joghurt
  • 1,5 dl langyos tej

Töltelék:

  • 7-8 db érett füge
  • 1 tábla tibi tejcsoki (15 kockás)

Lekenéshez:

  • 1 db felvert tojás
  • fügeszeletek

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.

Letakarva pihentetjük 20-25 percet.

Lisztezett felületen kb. 8-10mm vastagra kinyújtjuk és 8cm széles, 12cm hosszú téglalapokra vágjuk és a széleit a felvert tojással megkenjük.

A fügéket hosszában kettévágjuk, a tejcsokit kockáira feltörjük és minden tésztalapra ráteszünk egy fél fügét egy kis kocka csokit.

Összehajtjuk a megtöltött tésztát, széleit is összecsípjük és az így kapott buktákat egy sütőpapírral bélelt lemezre egymás mellé tesszük.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, díszítjük fügekarikákkal és előmelegített sütőbe téve 200 fokot kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

Még forrón meghintjük porcukorral.

Kihűlés után fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!