Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós kalács recept

Foszlós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • csipet só
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd a vaj kivételével összedolgozzuk. Elkezdjük a dagasztást és kis adagokban adjuk hozzá a vajat.

    Letakarva duplájára kelesztjük. Kelesztés után 3 részre osztjuk, rudakká sodorjuk a tésztákat, majd lazán összefonjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot, felvert tojással lekenjük, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá