Vitaminfelfújt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó (mirelit is lehet)
- 10 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg sonka (főtt füstölt hús vagy maradék sült hús
- 2 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 dl tejföl
- diónyi vaj, só, törött bors, vegeta
- 50 dkg karfiol
- 2 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi zöldborsót is párolva, hogy tarkább legyen a felfújt.
Elkészítése:
Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt meg a kelbimbót, és levétől lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát, illetve a húst. Simára keverjük a tojássárgákat a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat meg a tojáskarikákat, meghintjük a maradék, apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, rásimítjuk a tejfölös-sajtos mártás felét, sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét bevonjuk a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal.A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirult.(180 fokon kb 20-25 perc)