Vitaminfelfújt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó (mirelit is lehet)
- 10 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg sonka (főtt füstölt hús vagy maradék sült hús
- 2 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 dl tejföl
- diónyi vaj, só, törött bors, vegeta
- 50 dkg karfiol
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi zöldborsót is párolva, hogy tarkább legyen a felfújt.
Elkészítése:
Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt meg a kelbimbót, és levétől lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát, illetve a húst. Simára keverjük a tojássárgákat a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat meg a tojáskarikákat, meghintjük a maradék, apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, rásimítjuk a tejfölös-sajtos mártás felét, sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét bevonjuk a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal.A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirult.(180 fokon kb 20-25 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »