Vitaminfelfújt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg kel­bimbó (mirelit is lehet)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15-20 dkg sonka (főtt füstölt hús vagy maradék sült hús
  • 2 kemény tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • diónyi vaj, só, törött bors, vegeta
  • 50 dkg karfiol
  • 2 nyers tojás

Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi zöldborsót is párolva, hogy tarkább legyen a felfújt.

Elkészítése:

Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a kar­fiolt meg a kelbimbót, és levétől lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát, illetve a húst. Simá­ra keverjük a tojássárgákat a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Ki­kenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat meg a tojáskarikákat, meghintjük a maradék, apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, rásimítjuk a tejfölös-sajtos mártás felét, sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét bevonjuk a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal.A forró sütőben addig sütjük, míg a te­teje meg nem pirult.(180 fokon kb 20-25 perc)