Hozzávalók:
Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi zöldborsót is párolva, hogy tarkább legyen a felfújt.
Elkészítése:
Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt meg a kelbimbót, és levétől lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát, illetve a húst. Simára keverjük a tojássárgákat a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat meg a tojáskarikákat, meghintjük a maradék, apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, rásimítjuk a tejfölös-sajtos mártás felét, sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét bevonjuk a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal.A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirult.(180 fokon kb 20-25 perc)