Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg rizs
    • 400 ml víz
    • 1,5 l tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 12,5 dkg margarin
    • tálaláshoz lekvár
    • margarin és búzadara a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:
    A rizst a vízzel és a csipet sóval feltesszük főni. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg nagyjából fel nem itta a tejet. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, lefedjük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével. A kihült rizsalaphoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a rizshez keverjük. A kikent tepsibe (25*35-ös tepsi) beleöntjük a kész masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Sztori: Sok receptet kipróbáltam, de soha nem úgy sikerült, mint ahogyan kellet volna. Vagy túl híg lett vagy tút kemény. Ezekkel az arányokkal lett az igazi.Remélem másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá