Meggyes darafelfújt recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 16 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- 300 g meggy
Elkészítése:
A tejet öntsük egy nagyobb lábasba, keverjük bele a búzadarát, majd közepes lángon főzzük sűrűre. Még melegen keverjük bele a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját, a 2 csomag vaníliás cukorral keverjük világosra, majd keverjük a kihűlt tejbegrízhez. A tojások fehérjét a cukorral, verjük kemény habbá és a végén óvatosan forgassuk bele a tejbegrízbe.
Egy üveg sütőtálat vajazzunk ki, zsemlemorzsával szórjuk meg,majd öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb.35- 40 perc alatt süssük meg.
Ha kissé megpirul a teteje, a belseje rezgős akkor jó.
Hűlés után még szilárdul.
Melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, de így is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »