Meggyes darafelfújt recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 16 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- 300 g meggy
Elkészítése:
A tejet öntsük egy nagyobb lábasba, keverjük bele a búzadarát, majd közepes lángon főzzük sűrűre. Még melegen keverjük bele a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját, a 2 csomag vaníliás cukorral keverjük világosra, majd keverjük a kihűlt tejbegrízhez. A tojások fehérjét a cukorral, verjük kemény habbá és a végén óvatosan forgassuk bele a tejbegrízbe.
Egy üveg sütőtálat vajazzunk ki, zsemlemorzsával szórjuk meg,majd öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb.35- 40 perc alatt süssük meg.
Ha kissé megpirul a teteje, a belseje rezgős akkor jó.
Hűlés után még szilárdul.
Melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, de így is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »