Egzotikus croissant-felfújt recept

Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 5 db vajas croissant (töltelék nélkül)
- 1 tk rózsavíz
- 1 ek narancslé
- 3 dkg mazsola
- 3 ek vanília aroma
- 3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
- 2,5 dl tejszín
- 2 dl zsíros tej
- 10 dkg fehér csokoládé aprítva
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg barna cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott 22 cm-es tortaformába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vanília aromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, és a csokoládét adjuk hozzá, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni.
Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig , míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat, és tegyük félre 30 percre.
Süssük 40 percig 160 fokos sütőben addig, míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük meg a tetejét porcukorral, majd mint a tortát, tálaljuk is.
Az egzotikus croissant-felfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »