Egzotikus croissant-felfújt recept

Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 5 db vajas croissant (töltelék nélkül)
- 1 tk rózsavíz
- 1 ek narancslé
- 3 dkg mazsola
- 3 ek vanília aroma
- 3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
- 2,5 dl tejszín
- 2 dl zsíros tej
- 10 dkg fehér csokoládé aprítva
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg barna cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott 22 cm-es tortaformába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vanília aromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, és a csokoládét adjuk hozzá, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni.
Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig , míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat, és tegyük félre 30 percre.
Süssük 40 percig 160 fokos sütőben addig, míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük meg a tetejét porcukorral, majd mint a tortát, tálaljuk is.
Az egzotikus croissant-felfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »