Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós kifli felfújt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8-10 db kifli
    • 8 dl tej
    • vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • darált dió (cukrozott is lehet) ízlés szerint
    • 2 alma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaj a tál kikenéséhez

    Elkészítés:
    A tejet feltesszük melegedni és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot és forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A kiflit leöntjük a meleg cukros tejjel, majd amikor magába szívta, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, majd rászórjuk a reszelt almát, aztán a maradék kiflit. Sütőbe tesszük a tálat, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá