Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejet feltesszük melegedni és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot és forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A kiflit leöntjük a meleg cukros tejjel, majd amikor magába szívta, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, majd rászórjuk a reszelt almát, aztán a maradék kiflit. Sütőbe tesszük a tálat, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.