Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi finomságok recept

Farsangi finomságok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag gyorsélesztő
    • 5 dkg cukor
    • rum
    • 2 dl langyos tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • olaj (a sütéshez)
    • porcukor (a szóráshoz)
    • baracklekvár (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük.

    Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle. A sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és még 1 órán át hagyjuk kelni.

    Forró, bő olajaban kisütjük a fonatokat úgy, hogy az első oldalát fedő alatt süssük, majd vegyük le, fordítsuk meg a fánkfonatokat, és a másik felét már fedő nélkül süssük.

    Még melegen szórjuk meg bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, lekvárt téve mellé tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá