Tölcsérfánk recept

Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 100 g tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojást elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot. Egynemű, sűrű palacsintatészta állagot kell kapnunk. A tésztát egy zacskóba töltjük, amelynek egyik sarkára kb. 4 mm-es lyukat vágunk, vagy használhatunk csőrös palackot is a könnyebb adagolás érdekében.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk. Amikor elég forró, a tésztát folyamatos, össze-vissza csorgatva beleengedjük az olajba, hogy laza, hálós szerkezetet kapjunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »