Tölcsérfánk recept

Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 100 g tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojást elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot. Egynemű, sűrű palacsintatészta állagot kell kapnunk. A tésztát egy zacskóba töltjük, amelynek egyik sarkára kb. 4 mm-es lyukat vágunk, vagy használhatunk csőrös palackot is a könnyebb adagolás érdekében.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk. Amikor elég forró, a tésztát folyamatos, össze-vissza csorgatva beleengedjük az olajba, hogy laza, hálós szerkezetet kapjunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »