Sütőben sült fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg puha vaj
- 2 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
Morzsold az élesztőt a langyos, cukros tejbe és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos.
Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tésztát.
Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.
Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat.
Tedd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.
Told előmelegített sütőbe és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat.
Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »