Sütőben sült fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg puha vaj
- 2 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
Morzsold az élesztőt a langyos, cukros tejbe és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos.
Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tésztát.
Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.
Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat.
Tedd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.
Told előmelegített sütőbe és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat.
Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »