Nutellával töltött puffancsok recept
Hozzávalók:
- 10 dkg tej
- 10 dkg víz
- 9 dkg vaj
- 1/2 tk cukor
- csipet só
- 11 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L)
Tölteni:
- kb 40 dkg nutella
Elkészítése:
Az égetett tészta elkészítéséhez egy lábasban összeöntjük a tejet és a vizet, majd felforraljuk. Közben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót. Amikor a folyadék felforr, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Fakanállal addig keverjük, amíg a massza csomómentessé válik, összeáll egy gombóccá, és elválik az edény falától. Az állaga rugalmas, puha, de nem ragadós kell legyen.
A tésztát áttesszük egy másik edénybe, hogy ne melegedjen tovább. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel, kézi habverővel vagy fakanállal alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta elég puha ahhoz, hogy könnyen nyomható legyen habzsákból, de nem folyós.
A tésztát sima, nagy lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. Függőlegesen tartjuk a habzsákot, és lassan felemeljük, miközben nyomjuk a tésztát. A halmokat egymástól két ujjnyi távolságra helyezzük el. Ha csúcsosak lennének, vizezett ujjal igazítsuk el őket.
Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 160-170 fokra csökkentjük, és további 15-20 percig sütjük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a fánkok ne essenek össze. Akkor kész, ha a tészták már nem sercegnek, a repedések is megsültek, és az aljuk kopogós, ha megütögetjük.
Miután a fánkok kihűltek, előkészítjük a tölteléket. Ha nem szeretnénk túl sok nutellát használni, pár kanál mogyorókrémet összekeverhetünk mascarponéval és porcukorral, hogy lágyabb és kevésbé tömény tölteléket kapjunk.
A töltelékhez a nutellát pár másodpercre mikrohullámú sütőbe tesszük, hogy lágyabb legyen, majd habzsákba töltjük. A fánkok aljába egy kis lyukat szúrunk (fánktöltő csővel vagy kis lyukú díszítőcsővel), és ezen keresztül betöltjük a nutellát, amíg érezzük, hogy megtelik.
A megtöltött fánkokat tányérra sorakoztatjuk, és olvasztott nutellával megcsorgatjuk. Ezek a könnyed, belül krémes kis gombócok tökéletesek az ünnepi asztalra, és garantáltan mindenkit lenyűgöznek! 🎄
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










