Nutellával töltött puffancsok recept

Hozzávalók:
- 10 dkg tej
- 10 dkg víz
- 9 dkg vaj
- 1/2 tk cukor
- csipet só
- 11 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L)
Tölteni:
- kb 40 dkg nutella
Elkészítése:
Az égetett tészta elkészítéséhez egy lábasban összeöntjük a tejet és a vizet, majd felforraljuk. Közben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót. Amikor a folyadék felforr, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Fakanállal addig keverjük, amíg a massza csomómentessé válik, összeáll egy gombóccá, és elválik az edény falától. Az állaga rugalmas, puha, de nem ragadós kell legyen.
A tésztát áttesszük egy másik edénybe, hogy ne melegedjen tovább. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel, kézi habverővel vagy fakanállal alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta elég puha ahhoz, hogy könnyen nyomható legyen habzsákból, de nem folyós.
A tésztát sima, nagy lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. Függőlegesen tartjuk a habzsákot, és lassan felemeljük, miközben nyomjuk a tésztát. A halmokat egymástól két ujjnyi távolságra helyezzük el. Ha csúcsosak lennének, vizezett ujjal igazítsuk el őket.
Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 160-170 fokra csökkentjük, és további 15-20 percig sütjük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a fánkok ne essenek össze. Akkor kész, ha a tészták már nem sercegnek, a repedések is megsültek, és az aljuk kopogós, ha megütögetjük.
Miután a fánkok kihűltek, előkészítjük a tölteléket. Ha nem szeretnénk túl sok nutellát használni, pár kanál mogyorókrémet összekeverhetünk mascarponéval és porcukorral, hogy lágyabb és kevésbé tömény tölteléket kapjunk.
A töltelékhez a nutellát pár másodpercre mikrohullámú sütőbe tesszük, hogy lágyabb legyen, majd habzsákba töltjük. A fánkok aljába egy kis lyukat szúrunk (fánktöltő csővel vagy kis lyukú díszítőcsővel), és ezen keresztül betöltjük a nutellát, amíg érezzük, hogy megtelik.
A megtöltött fánkokat tányérra sorakoztatjuk, és olvasztott nutellával megcsorgatjuk. Ezek a könnyed, belül krémes kis gombócok tökéletesek az ünnepi asztalra, és garantáltan mindenkit lenyűgöznek! 🎄
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »