Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 6 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 citrom héja
    • porcukor
    • olaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.

    A vajat felolvasztjuk, majd a liszthez, tojás sárgájához, citrom héjához és a maradék tejhez adjuk. Lágy tésztát készítünk belőle, majd hagyjuk megkelni.

    Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró, bő olajban fedő alatt sütjük.

    Ha kész porcukorba forgatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá