Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas fánkgolyók recept

Fahéjas fánkgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 0,5 dl rum
    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • fahéjas porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet beletesszük a dagasztótálba, fészket készítünk, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos tejjel, letakarjuk és hagyjuk felfutni kb 15 perc alatt.

    Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alaposan kidolgozzuk. 40 percig meleg helyen kelesztjük. (Ha nincs gép természetesen kézzel is elkészíthetjük a tésztát.)

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró fánkokat szaggatunk. A tészta maradékokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A fánkokat letakarjuk egy tiszta konyharuhával és még hagyjuk pihenni úgy 20 percig.

    Olajat forrósítunk, beledobáljuk a golyókat és aranyszínűre sütjük minden oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni, majd még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral. (Meg is hempergetjük benne.) Vigyázat, gyorsan fogy! Nehéz észrevenni az ilyen apró falatoknál, hogy mennyit ettünk már meg.

    Fogyókúrázóknak erősen nem ajánlott!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá