Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csurgatott fánk recept

Csurgatott fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 3 dl tej
    • 3-4 csipet fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek porcukor
    • 20 dkg liszt

    Elkészítése:

    A vajat és a tejet egy edényben megmelegítjük, belereszeljük a citrom héját (mossuk meg előtte!!), a fahéjat, illetve a porcukrot. Mikor felforrt belekeverjük a lisztet. Ebből kapni fogunk egy jó sűrű, kemény krumplipürére hasonlító masszát.

    Várunk vele egy kicsit, amíg visszahűl, majd egyesével hozzákeverjük (robotgéppel) a tojásokat és ezzel képviselőfánkra hasonlító tésztát fogunk kapni.

    Az elkészült tésztát egy habzsákba beletöltjük. Csiga formát nyomunk belőle a forró, bő olaja. Ha kész fahéjas porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    A tetejét olvasztott csokoládéval is meg lehet kenni, vagy lekvárral. Így is nagyon finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá