Csurgatott fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3-4 csipet fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 20 dkg liszt

Elkészítése:

A vajat és a tejet egy edényben megmelegítjük, belereszeljük a citrom héját (mossuk meg előtte!!), a fahéjat, illetve a porcukrot. Mikor felforrt belekeverjük a lisztet. Ebből kapni fogunk egy jó sűrű, kemény krumplipürére hasonlító masszát.

Várunk vele egy kicsit, amíg visszahűl, majd egyesével hozzákeverjük (robotgéppel) a tojásokat és ezzel képviselőfánkra hasonlító tésztát fogunk kapni.

Az elkészült tésztát egy habzsákba beletöltjük. Csiga formát nyomunk belőle a forró, bő olaja. Ha kész fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A tetejét olvasztott csokoládéval is meg lehet kenni, vagy lekvárral. Így is nagyon finom :)