Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3/4 pohár (nagy) tejföl
    • 1 pici só
    • 1 púpozott teáskanál cukor
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál ecet
    • 1 evőkanál rum
    • annyi liszt, amennyit felvesz
    • vaníliás porcukor a tetejére
    • zsír
    • olaj

    Elkészítése: A tojássárgáját, a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. Amikor ez kész, a zsír kivételével minden hozzávalót tegyünk bele. Annyi liszt kell hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de ne legyen túl kemény, vagy lágy a tészta. Ezt követően hagyjuk állni 3/4 órát letakarva. Utána a tésztát vékonyan kenjük meg zsírral, és jobbról indulva hajtsuk félbe, és ezt háromszor ismételjük meg (a lényeg, hogy minden oldalról hajtani kell a tésztán egy felet). Ezt követően ismét pihentetessük letakarva a tésztát legalább 1/2 órát.

    Vékonyan lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, majd derelyevágóval háromszögeket, vagy rombuszokat vágjunk belőle, végül bő forró olajban süssük arany barnára. Itt nagyon figyelni kell, mert a csörögefánk hamar megéghet.

    Az olajból kivéve szórjuk meg vaníliás porcukorral a fánkokat. Ebből a mennyiségből egy nagy tálnyi herőce lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá