Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh fánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • fél l tej
    • 2 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntünk 2 dl langyos tejet, melybe a cukrot és a morzsolt élesztőt beletesszük.Kissé megkelesztjük, majd ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, sót és a maradék tejet, az egészet fakanállal vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amelyet 45 percig kelesztünk.Hozzákeverjük a felvert tojások habját, majd néhány percig még kelesztjük.Forró zsiradékba szaggatunk zsíros vagy olajos kanállal pogácsákat, melyeknek mind a két oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá