Cseh fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • fél l tej
  • 2 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő

Elkészítése:

A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntünk 2 dl langyos tejet, melybe a cukrot és a morzsolt élesztőt beletesszük.Kissé megkelesztjük, majd ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, sót és a maradék tejet, az egészet fakanállal vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amelyet 45 percig kelesztünk.Hozzákeverjük a felvert tojások habját, majd néhány percig még kelesztjük.Forró zsiradékba szaggatunk zsíros vagy olajos kanállal pogácsákat, melyeknek mind a két oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral még melegen tálaljuk.