Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás fánk recept

Burgonyás fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 40 dkg főtt, tört burgonya
    • 0,5 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 mokkáskanál só
    • 2 dl joghurt
    • Tej (annyi, amennyivel könnyen gyúrható lesz)
    • Sütéshez bőséges olaj

    Elkészítése:
    A langyos, főtt, tört burgonyát kikeverem a tojással, a joghurttal, 0,5 dl olajjal. Hozzáadom a lisztet. Az élesztőt felfuttatom a tejben, cukorral. Ezekből könnyű tésztát gyúrok, és még teszek hozzá annyi tejet, hogy könnyen gyúrható legyen. Kétszeresére hagyom kelni. Kiszaggatom pohárral (gyurmalék ne maradjon!). Szaggatás után 10-15 percet még kelesztem. Ezután bőséges olajjal pirosra sütöm. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalom. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá