Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló recept

Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (bögre = 2,5 dl)

    • 2 púpos bögre liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 280 g tejföl, vagy joghurt (nálam tejföl)
    • 2-3 evőkanál cukor
    • olaj a sütéshez

    Elkészítés:

    Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kényelmesen ellepje majd a fánkokat.

    Az összes alapanyagot összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Ne tegyünk az edénybe túl sokat, nehogy elhűtsék az olajat.

    Alacsony lángon sütjük. A fánkok félidőben maguktól meg fognak fordulni. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

    A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és megvárjuk, amíg a papír leissza róluk az olajat.

    Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá