Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
(bögre = 2,5 dl)

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 280 g tejföl, vagy joghurt (nálam tejföl)
  • 2-3 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kényelmesen ellepje majd a fánkokat.

Az összes alapanyagot összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Ne tegyünk az edénybe túl sokat, nehogy elhűtsék az olajat.

Alacsony lángon sütjük. A fánkok félidőben maguktól meg fognak fordulni. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és megvárjuk, amíg a papír leissza róluk az olajat.

Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.